Meer over ‘less stress’:
Stuur een app naar 06 46 020 939 Of check social:
stress release | Zo mooi om dit te mogen delen!
1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive
 

Zo mooi om dit te mogen delen!

Zo mooi om dit te mogen delen!

30 jaar geleden werd ik als 15 jarige jongen uitgenodigd door een Reiki-leraar om voor een kort moment even uit mijn verhaal over de werkelijkheid te stappen, en m’n aandacht te richten op dat wat er direct waar te nemen is. Een geluid dat binnenkomt, het gevoel van de stoel die m’n rug steunt. Wat kan ik in en buiten m’n lichaam voor sensaties waarnemen. Met sensaties bedoel ik hier zintuigelijke ervaringen. Je senses zijn zintuigen. Via je senses neem je waar. Voelen kan wat verwarrend zijn, omdat we het dan vaak over emoties hebben. Eigenlijk bepaalde sensaties die gekoppeld zijn aan een specifiek verhaal. Een emotie, zoals boosheid, kun je ook op een sensatie level waarnemen. Als het ware ga je met je aandacht sensen wat er binnen of buiten je lichaam voor sensaties zijn waar te nemen. Bijvoorbeeld een levendig gevoel in je buik, of een warme huid bij het gebied bij je linker wang.

Op dat moment, 15 jaar geleden, gaf de aandacht verschuiving van m’n verhaal over de wereld naar sensaties waarnemen een enorme relief.


 

 

1 Comment

 • Alfred

  12.11.2014 at 15:01 Reply

  Hi,
  Wow staat absoluut open voor ‘comments’ (in het Nederlands klinkt ‘commentaar’ al direct zwaar).
  Dus ga je gang…
  Grt Alfred van Wonder Of Words.

Post a Comment